Ikea - svéd húsgolyó otthon

Ikea egyik legnépszerűbb fogása a svéd húsgolyó. Hogy az ikea svéd érzést hazavihesd, a fogáshoz szükséges étel megvásárolható. Ikea family kártyával kezdvezményesebb.

Gond ott kezdődik, hogy elolvasod, hogy kell elkészíteni, de úgy nem olyan lesz, mint a boltban, sőt... Azon vakarózol, hogy mi a rossebet csinálj a kis ehetetlen vackokkal. Tipp: bolognai szószba tökéletes...

Azon kevesek egyike, vagy egyedülije lehetek, akik előszőr vették meg a fagyasztottat, majd később ettek az áruházban. Az áruházi fogyasztásakor teljesen más textúrát, ízt éreztem. Annyit kiderítettem, hogy ők is ugyanazt készítik el, mint én, de akkor a módszer lehet más. Az áruházi szaftosabb, puhább, nincsenek benne ropogós homokra emlékeztető rágós részek.

Hogy is készítem el?


Húsgolyó:

A húsgolyókat, túlsózott, bő ételízesítős vízben addig főzöm, míg meg nem duzzadnak.



Ez általában 15-30 perc. Nem fog szétfőni, ne aggódj, eddig még nekem nem sikerült, pedig volt hogy 40 percet főtt, mert megfeledkeztem róla. Serpenyőbe egy-két evőkanál sütőmargarint teszek, megolvasztom, és kérgesre pirítom a főtt húsgolyókat.

Mártás: csapott evőkanál keményítőt, 250 ml tejszínt, egy zacskó mártást összeöntök, és melegíteni kezdem.



Amikor besűrűsödik, akkor víz hozzáadásával állitom be a sűrűséget. Mi sűrűbben, tejszínesebben szeretjük, de elkészíthető nyugodtan az ikea leírás szerint is. 

Lekvár: kibontom és tálalom.

Sültkrumpli: mindenki igényének megfelelően elkészített sültkrumplival tálalja.

Végeredmény: ikea életérzés

Megjegyzések